NIEUWS

Tienkoppig N.E.C. krijgt niet wat het verdient in de Euroborg

datum icoon 12-03-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Zaterdagavond 18.45 uur trapte N.E.C. af voor een zogeheten zespuntenduel. De Nijmegenaren stonden voor de wedstrijd negende op de ranglijst, terwijl de Noorderlingen op de tiende plaats terug te vinden waren. De reis naar het noorden eindigde in een spektakelstuk met veel goals, waarin Groningen uiteindelijk aan het langste eind trok: 4-3.

N.E.C. leek nog niet helemaal wakker te zijn na het eerste fluitsignaal, want na twee minuten lag de bal al achter doelman Mattijs Branderhorst. Een van richting veranderde voorzet werd ingekopt door Michael de Leeuw: 1-0. De Nijmegenaren reageerden adequaat op de tegengoal en stichtten het eerste gevaar via Jonathan Okita. De Duitser haalde na een rush hard uit, maar vond de vingertoppen van Peter Leeuwenburgh op zijn weg. Uit de daaropvolgende corner was het wel raak. Nadat de bal uit de kluts voor de voeten van Turkse afmaker Ali Akman viel, kapte hij zijn tegenstander uit en schoot vervolgens in het dak van het doel.

Na zestien minuten moest N.E.C. verder met tien man. Nadat Strand Larsen de bal tegen het hoofd van Souffian El Karouani schoot, reageerde de linksbuiten van N.E.C. door een lichte duw met het hoofd te geven. De arbitrage beoordeelde dit echter als volwaardige kopstoot van de N.E.C.’er. De ondertalsituatie bracht N.E.C. al snel in de problemen. Groningen-spits Strand Larsen wist na enkele minuten al de bal binnen te koppen en zo zijn ploeg op een 2-1 voorsprong te brengen.

De ploeg van Rogier Meijer liet na de klap van de rode kaart en de tegentreffer zien uit welk hout het gesneden is. Dat het woord ‘opgeven’ niet in het woordenboek van de ploeg staat, werd goed duidelijk gemaakt. Lasse Schöne liet zijn klasse zien door een vrije trap in de linkeronderhoek te plaatsen: 2-2. De N.E.C.-trein hield het hier niet bij. Enkele minuten later soleerde Magnus Mattsson door de verdediging van de Noorderlingen heen en schoot met veel overtuiging de 2-3 binnen. In de veertigste minuut was het bijna 3-3. De bedrijvige Strand Larsen wist met een omhaal spectaculair de bal richting de bovenhoek te krijgen, maar N.E.C.-goalie Branderhorst tikte de bal katachtig uit de linkerkruising.

Na rust ging N.E.C. verder waar het gebleven was. De eerste twee grote kansen waren dan ook voor de Nijmegenaren. Eerst wist Okita, nadat hij zich knap vrij had gespeeld, een bal op het doel van de Groningers te schieten. Een minuut later was het Magnus Mattsson die een van richting veranderd schot aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. N.E.C. speelde de tweede helft zeer sterk en liet mooie combinaties zien.

Toch was het Groningen dat de overtalsituatie benutte. Invaller Postema kon vrij inkoppen en zette zo de 3-3 op het scorebord. In de 93e minuut sloeg het noodlot toch toe voor de mannen uit de Keizerstad. Het was wederom Postema die scoorde en zo de eindstand op 4-3 bepaalde. N.E.C. kreeg zo niet wat het verdiende, want dat was minimaal een punt en misschien wel meer.