NIEUWS

N.E.C. speelt door late tegentreffer opnieuw gelijk

datum icoon 08-10-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Zaterdagavond stond voor N.E.C. deel 2 van de ‘Rotterdamse Trilogy’ op het programma. Vorige week pakte de formatie van Rogier Meijer knap een punt tegen Feyenoord, waarna zaterdagavond Excelsior de tegenstander was. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. De wedstrijd tegen de Kralingers eindigde in 1-1: de zevende remise op rij voor de ploeg van trainer Rogier Meijer. Nany Landry Dimata maakte met de openingstreffer zijn eerste goal in het shirt van N.E.C.

Drie minuten na het eerste fluitsignaal kwam N.E.C. met een kopbal van clubtopscorer Iván Márquez al dichtbij de openingstreffer, waarna even later ook Dimata in scoringspositie werd gebracht. Beide pogingen vonden hun eindbestemming niet. Na een kwartier spelen kwam ook Excelsior met het eerste gevaar aanzetten. Via een Nijmeegs been verdwijnt de inzet net naast de goal van keeper Jasper Cillessen. Een kopbal van Márquez resulteerde in het eerste échte gevaar van N.E.C. Doelman Van Gassel reageerde goed, waardoor de brilstand in de 20e minuut op het bord bleef staan.

In de 33e minuut leek N.E.C. op voorsprong te komen, maar het binnentikken van Magnus Mattsson werd, met assistentie van de VAR, afgekeurd. Een schot van Tannane vijf minuten voor rust bracht ook geen veranderingen op het scorebord. Een redding van Cillessen op het schot van Redouan el Yaakoubi voorkwam even daarna een tegentreffer voor de Nijmegenaren, waarna de formatie van trainer Rogier Meijer even later zelf dichtbij een goal kwam. Beide doelmannen hebben niet hoeven vissen de eerste helft, waardoor de 22 spelers met een 0-0 stand aan de thee gingen.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van het hoofd van Excelsior-spits Mike van Duinen. Zonder al te veel moeite klemde Groesbeker Cillessen de bal in zijn handen. Het eerste kwartier na rust ging stroef. N.E.C. had de overhand en kreeg hier en daar kleine kansjes, maar zette Van Gassel nog niet écht aan het werk. Na een uur spelen was het wel raak. Aanvalsleider Nany kopte de thuisploeg op aangeven van Souffian El Karouani op een 1-0 voorsprong: zijn eerste goal in het N.E.C.-tricot. Twintig minuten voor het eindsignaal kwam Tannane met een vrije trap dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar Van Gassel plukte de bal knap uit de kruising.

Zoals bijna elke wedstrijd dit seizoen, liet de Nijmeegse defensie ook tegen Excelsior weinig steken vallen. Een goede inzet van rechtsback Bart van Rooij voorkwam in de 73e minuut een tegentreffer. Tegenvaller voor de Nijmeegse formatie: In de 88e minuut bracht Lazaros Lamprou de Kralingers op gelijke hoogte met N.E.C, waarna de mannen van Rogier Meijer weer aan de bak moesten. Enkele momenten na de gelijkmaker zorgde Tannane bijna voor het weerwoord, maar de aanvallende middenvelder vond het net niet. Beide ploegen scoorden niet meer in de slotfase. De late tegentreffer resulteerde in het zevende gelijkspel op rij. Eindstand: 1-1.