NIEUWS

N.E.C. sluit eerste seizoenshelft af met grote zege

datum icoon 13-11-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. nam het zondagmiddag om 12.15 uur in het Goffertstadion op tegen nummer negen RKC Waalwijk. De bezoekers uit Noord-Brabant kwamen na tien minuten spelen door een rode kaart van Iliass Bel Hassani met tien man te staan. N.E.C. profiteerde uitstekend van de overtalsituatie en wist van een 0-1 achterstand tot 6-1 terug te komen. Nany Landry Dimata, Souffian El Karouani, Magnus Mattsson, Pedro Marques (2x) en Elayis Tavsan namen de Nijmeegse doelpunten voor hun rekening. De ploeg van trainer Rogier Meijer gaat door de ruime overwinning met een plek in het linkerrijtje de winterstop in.

In de vierde minuut van de wedstrijd keken de Nijmegenaren al tegen een 0-1 achterstand aan. Dario van den Buijs mocht na een overtreding in het zestienmetergebied aanleggen voor een strafschop en faalde niet. Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers uit Waalwijk met tien man te staan. Iliass Bel Hassani ontving, na ingrijpen van de VAR, een rode kaart. De in Rotterdam geboren middenvelder deelde na onenigheid met Souffian El Karouani een kopstoot aan zijn Marokkaanse tegenstander uit. In de loop van de wedstrijd zorgde een schot van Oussama Tannane en een kopbal van Magnus Mattsson nog niet voor de gewenste gelijkmaker. In de 37e minuut kreeg ook N.E.C. een penalty toegekend. Nany Landry Dimata mocht vanaf elf meter aanleggen en stuurde doelman Joel Pereira de verkeerde hoek in: 1-1. Drie minuten later dachten de supporters in het stadion dat Tannane de 2-1 had gemaakt, maar de bal verdween net naast het doel. De ploegen gingen vervolgens met een gelijkspel aan de thee.

N.E.C. begon de tweede helft goed. Mattsson kreeg twee kansen en aan de andere kant voorkwamen Philippe Sandler en Jasper Cillessen een tegengoal. El Karouani zette daarna de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Het schot van buiten het zestienmetergebied was RKC-doelman Pereira te machtig. Niet veel later dacht RKC weer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De tweede helft speelde zich vooral op de helft van de Waalwijkers af, maar N.E.C. was kwetsbaar in de omschakeling. 63-voudig international Cillessen onderscheidde zich door na een uur spelen op knappe wijze een tegengoal van de bezoekers te voorkomen. Een grote kans voor Bart van Rooij werd daarna door RKC knap van de lijn gehaald, waardoor de ploeg van Rogier Meijer de voorsprong in de 65e minuut niet wist uit te breiden. Tien minuten later lukte dat wel: Mattsson kon vrij inkoppen en faalde niet: 3-1. N.E.C. profiteerde in de staart van de wedstrijd uitstekend van de overtalsituatie. Pedro Marques scoorde drie minuten na de 3-1 de vierde Nijmeegse treffer. In de slotfase zette invaller Elayis Tavsan de 5-1 op het scorebord, waarna Pedro Marques zijn tweede van de middag maakte en de eindstand op het scorebord zette. N.E.C. - RKC Waalwijk: 6-1.