NIEUWS

N.E.C. houdt stand tegen FC Utrecht en neemt punt mee naar Nijmegen

datum icoon 17-09-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. nam het vrijdagavond om 20.00 uur in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. N.E.C. moest het zonder Oussama Tannane (ziek), Joris Kramer en Jordy Bruijn (geblesseerd) stellen. Zowel de Nijmegenaren als de Utrechters wisten in Utrecht niet te scoren, wat voor trainer Rogier Meijer in de vijfde puntendeling op rij resulteerde: FC Utrecht 0 - 0 N.E.C.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam zonder al te veel gevaar van de kant van FC Utrecht. Een paar minuten later werd het heet onder Nijmeegse voeten; maar een goede tackle van Iván Marquez voorkwam écht gevaar. In de achtste minuut van de wedstrijd moest doelman Jasper Cillessen voor het eerst met een redding in actie komen, maar de Oranje-international wist de kopbal van Hidde ter Avest in zijn handen te klemmen.

Na de eerste tien minuten bleef het gevaar vanuit beide ploegen lang uit. In de 30e minuut probeerde Elayis Tavsan de ban met een afstandsschot te breken, zonder succes: het bleef vooralsnog 0-0 in Utrecht. Niet veel later kwam N.E.C.'er Magnus Mattsson dan toch door de Utrechtse defensie heen. Doelman Vasilis Barkas kwam er in de een-op-een goed uit, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Na 38 minuten spelen was de formatie van trainer Henk Fraser dicht bij de 1-0: de bal kwam na een corner in de kluts in de handen van Cillessen terecht.

Utrecht begon sterk aan de tweede helft: na een een-twee met Bas Dost probeerde Jens Toornstra het met een diagonaal schot, maar N.E.C.-goalie Cillessen wist de bal te klemmen. De eerste kans na rust voor N.E.C. kwam van de voet van Souffian El Karouani, maar wist doelman Barkas niet te verschalken.

In de 54e minuut meldden de Domstedelingen zich opnieuw bij het Nijmeegse doel, maar Groesbeker Cillessen wist de inzet van Tasos Douvikas knap te keren. Even later was Mattsson wederom in de een-op-een dicht bij een goal voor de club uit Nijmegen, maar de Deense vervanger van Tannane stuitte op doelman Barkas. Na een uur spelen was ook de volgende kans voor de ploeg van trainer Rogier Meijer: Mikkel Duelund bewaarde vanaf de linkerkant het overzicht en vond Nany Landry Dimata op de rand van de zestien: de Belgische huurling krulde de bal naast de buitenste paal, waardoor een doelpunt nog steeds uitbleef.

Tien minuten later kreeg FC Utrecht weer een aantal kleine kansjes, maar Cillessen liet zich niet kennen en hield zijn doel wederom schoon. In de 75e minuut kwam N.E.C. met Tavsan en Nany door de Utrechtse barricade heen, maar Tavsan wist de spits - door een Utrechts blok - niet te bedienen en profiteerde hierdoor niet van de overtalsituatie.

FC Utrecht was in het laatste kwartier de bovenliggende partij; Rogier Meijer probeerde met een extra verdediger - Terry Lartey Sanniez - stand te houden tegen de Utrechters; aanvaller Mattsson maakte plaats. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werden aanvallers Ibrahim Cissoko en Pedro Marques voor aanvallende impulsen nog binnen de lijnen gehaald, maar zowel N.E.C. en FC Utrecht wisten ook in de slotfase niet te scoren.