NIEUWS

N.E.C. boekt verdiende zege op FC Emmen: 3-1

datum icoon 21-01-2023
readtime icoon 3 min leestijd

Zaterdagavond ging N.E.C. om 18.45 uur verder met haar jacht op het bemachtigen van een ticket voor de play-offs. Na het gelijke spel van afgelopen zondag in Arnhem was de ploeg van trainer Rogier Meijer vastberaden in het eigen Goffertstadion drie punten tegen FC Emmen binnen te halen. Dat lukte. Nany Landry Dimata was de gevierde man aan Nijmeegse zijde. De 25-jarige spits scoorde tweemaal en had zodoende, evenals Ibrahim Cissoko - die een strafschop verdiende en een goal maakte - een groot aandeel in de 3-1 overwinning. Richairo Zivkovic scoorde namens de bezoekers.

Twee Nijmeegse afstandsschoten en een vrije trap in de muur gingen vooraf aan de openingstreffer van N.E.C. in de 10e minuut. Ibrahim Cissoko kwam met veel dreiging het strafschopgebied binnen, waarna hij over een Drents been ging: strafschop voor N.E.C. Nany Landry Dimata faalde niet vanaf elf meter, waardoor de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam. FC Emmen kwam na de tegengoal meer aan voetballen toe, maar creƫerden - totdat Emmen-middenvelder Mark Diemers vrij mocht aanleggen - geen al te grote kansen. Een alerte Bart van Rooij voorkwam met het hoofd de gelijkmaker. In de 36e minuut verdubbelde aanvalsleider Dimata namens N.E.C. de score. De Belgische Espanyol-huurling ontsnapte op randje buitenspel aan de Drentse defensie, waarna hij oog-in-oog met doelman Mickey van der Hart koel afrondde: 2-0. Jasper Cillessen zette zijn goede vorm van de afgelopen weken zaterdagavond met een aantal knappe reddingen voort. Even voor het rustsignaal deed de uitploeg dan toch wat terug. Richairo Zivkovic maakte een goed uitgespeelde aanval van de rood-witten keurig af, waarna de beide ploegen met een 2-1 tussenstand aan de thee gingen..

N.E.C. kwam sterk uit de kleedkamer. Een schot op de paal van Elayis Tavsan en een van de lijn gehaalde uithaal van Mikkel Duelund zorgden echter niet voor de gewenste uitbreiding van de score. Cissoko bracht hier in de 52e minuut verandering in. Een knappe steekbal van Tavsan bracht de 20-jarige buitenspeler in een ideale positie, waarna de 3-1 op het scorebord terecht kwam. De ploeg van trainer Rogier Meijer liet daarna weinig steken vallen en bleef aandringen op nog meer goals. De sfeer in het Goffertstadion was de hele avond geweldig, wat de thuisploeg een enorme steun in de rug bood. De rood-groen-zwarten bleven op de deur van de Emmenaren kloppen, maar grote kansen en dus ook goals bleven uit. In verdedigend opzicht staken de mannen van Rogier Meijer ook boven zichzelf uit en gaven weinig kansen weg. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verdiende 3-1 overwinning voor de thuisploeg.